GeriPilav Tarifleri Kuş üzümlü kestaneli pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuş üzümlü kestaneli pilav tarifi

Kuş üzümlü kestaneli pilav tarifi

Kestanenin lezzet kattığı bu pilavın müthiş tadına doyamayacaksınız!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 600 gram pirinç
  • 100 gram tereyağı
  • 1 litre tavuk suyu
  • 200 gram ayıklanmış nar
  • 250 gram haşlanmış ve soyulmuş kestane
  • 150 gram ılık suda bekletilmiş kuş üzümü
  • 50 gram dolmalık fıstık
  • 2 adet küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 80 mililitre zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kuş üzümlü kestaneli pilav tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencere de tereyağını eritin. İçine zeytinyağını ekleyin, içerisine çam fıstıklarını atıp kavurun. Daha sonra soğanı ekleyerek saydamlaşana kadar kavurmaya devam edin. Bu aşamada pirinçleri de ekleyerek 10 dakika kadar kavurun. Daha sonra içine tavuk suyunu ve baharatları ekleyin. Tencere kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kadar pişirmeye devam edin. Pişmesine az bir zaman kala kestaneleri ve kuş üzümünü ekleyin. Daha sonra altını kapatıp demlenmeye bırakın.