GeriTatlı Tarifleri Napolyon Tatlısı Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Napolyon Tatlısı Tarifi

Napolyon Tatlısı Tarifi

Nefis bir Rus lezzeti olan Napolyon, tüm dünyada sevilen bir tatlı. Napolyon tatlısı Gelinim Mutfakta yarışması ile en çok aranan tarifler arasında yer alıyor. Milföy hamuruyla yapılan bu kolay tatlıyı sevdikleriniz için pratik bir şekilde hazırlayıp ikram edebilirsiniz. Gelinim Mutfakta Napolyon tatlısı nasıl yapılır merak edenlere, işte Napolyon tatlısı tarifi ve malzemeleri…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 yaprak milföy
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • Dilerseniz çilek dilimleri

Servis için:

  • Pudra şekeri

Üzerine;

  • Pudra şekeri
  • 50 gram badem

Napolyon Tatlısı Tarifi Nasıl yapılır?

Tatlının kreması için un, mısır nişastası, şeker, yumurta sarısı ve sütü sos tenceresine alın.

Sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Kaynamaya başladığında ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Bu esnada milföy hamurlarını her biri 8 kare olacak şekilde kesin.

Bir tepsiye pişirme kağıdı serip milföy hamurlarını üzerine yerleştirin.

Fırını 180 derecede ısıtıp tepsiyi fırına verin.

Hamurları kabarıp üstleri hafifçe kızarana kadar fırınlayın.

Ardından çıkarıp soğumasını bekleyin.

Soğuyan milföylerden 20 tanesinin üzerine hazırladığınız kremayı sürün ve dilerseniz çilek dilimleri yerleştirin.

Üzerini yine kalan milföy hamurlarıyla kapatın.

Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri ve badem serpin. Afiyet olsun…