Muzlu pankek tarifi

Sabah kahvaltısında tatlı isteğini bastıracak lezzetli bir pankek tarifi. Kıvamının püf noktası; süt ve limon suyuyla hazırlanan ekşi süt (buttermilk) karışımı. Ekşi süt yapmak yerine dilerseniz aynı ölçüde ayran kullanabilirsiniz. Rafine şeker yerine muzla hazırlanan bu nefis pankekin üzerine bal gezdirip birkaç bademle süsleyerek harika bir sunum yapabilirsiniz. İşte, muzlu pankek tarifi ve malzemeleri...

Muzlu pankek tarifi
Muzlu pankek tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 2 adet olgun muz
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un (tercihe göre; tam buğday unu, yulaf unu, badem unu)
  • 1 su bardağı ayran (veya 1 su bardağı ekşi süt: 1 su bardağı süt+1 tatlı kaşığı limon suyu)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilin
  • 1 çimdik tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 1-2 yemek kaşığı bal
  • Bir avuç doğranmış badem
  • Yarım adet muzun dilimleri
Nasıl Yapılır
  1. Hamurun hazırlanması
    Muzu bir çatal yardımıyla ezin. Yumurtaları ekleyin ve çırpın. Ayranı ilave edip karıştırın. Ayran yerine ekşi süt kullanmak isterseniz; 1 su bardağı sütün içine 1 tatlı kaşığı limon ilave edin. 10 dakika bekletin. Süt kesilmeye başladığında kullanabilirsiniz.
  2. Kuru malzemelerin eklenmesi
    Ayrı bir kapta unu, kabartma tozu, tarçın, vanilin ve tuzu karıştırın. Kuru karışımı sıvı karışıma ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin.
  3. Pişirme aşaması
    Tavayı hafifçe yağlayın ve ısıtın. Bir büyük kaşık hamur dökerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyin. Üzeri göz göz olmaya başlayan pankekleri spatula ile ters çevirin ve diğer tarafını da pişirin.
  4. Servis önerisi
    Pişen pankekleri üst üste dizin. Üzerine bal gezdirin ve doğranmış badem ve muzları serperek servis edin.
  5. Afiyet olsun!
Kapat