Zeytinyağlı taze fasulye, hem tarım açısından bereketin, hem de mutfak kültüründe sadeliğin sembolü. Anadolu mutfağının zarif yemeklerinden biri olan zeytinyağlı taze fasulye, basit ama zamansız bir yemek. Çoğu gurme için 'minimalist Türk mutfağının en iyi örneklerinden biri' kabul ediliyor.

Zeytinyağlı taze fasulye, hem tarım açısından bereketin, hem de mutfak kültüründe sadeliğin sembolü. Anadolu mutfağının zarif yemeklerinden biri olan zeytinyağlı taze fasulye, basit ama zamansız bir yemek. Çoğu gurme için 'minimalist Türk mutfağının en iyi örneklerinden biri' kabul ediliyor.
Zeytinyağlı taze fasulye hepimizde aynı hafızayı taşıyor; çocukluğun öğle yemekleri, kavanozdan çıkan domates kokusu... Anadolu’da her bölgede başka bir şekilde yorumlanıyor; Ege’de soğuk zeytinyağlı olarak, Karadeniz’de tereyağı ve soğanla pişirilerek, İç Anadolu’da ise kıymalı olarak... Hepsinin yanında esas olan eşlikçi ise pirinç pilavı.
ZEYTİNYAĞLI YEŞİL FASÜLYE PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE TARİFİ
MALZEMELER:
YAPILIŞI:
En Çok Okunanlar