Mürdüm eriği reçeli tarifi

Reçelsiz kahvaltı olmaz. Mürdüm eriği de hafif mayhoş lezzeti ve iştah açan rengiyle mükemmel bir reçel malzemesi. Peki mürdüm eriği reçeli nasıl yapılır? İşte bu enfes meyvenin lezzetini yıl boyunca kahvaltı sofralarınıza taşıyacak olan mürdüm eriği reçeli tarifimiz...

Mürdüm eriği reçeli tarifi
Mürdüm eriği reçeli tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 2 kilogram mürdüm eriği
  • 2 kilogram şeker
  • 1 limonun suyu
  • 1 çubuk tarçın
  • 3-4 tane karanfil
  • 1 çay kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır
  1. Eriklerin hazırlanması
    Erikleri yıkayın ve sularını iyice süzün. Çekirdeklerini çıkartıp dörde bölün veya isterseniz büyük parçaları ikiye bölün. Erikleri tencereye alıp üzerine şekeri ekleyin ve mümkünse bir gece değilse en az 8 saat dinlendirin.
  2. Pişirme aşaması
    Tencereyi ocağa alıp yüksek ateşte pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında altını kısın. Köpürmemesi için bir çay kaşığı tereyağı ekleyin. İsterseniz karanfil ve çubuk tarçın ekleyebilirsiniz. Yaklaşık 30 dakika kaynatın ve indirmeden beş dakika önce limon suyunu ekleyin.
  3. Reçelin kıvamının kontrol edilmesi
    Bir çay tabağına bir yemek kaşığı reçel koyup derin dondurucuya kaldırın. Birkaç dakika sonra çıkarıp kıvamını kontrol edin.
  4. Saklama uyarısı
    Sıcakken kavanozlara doldurun, yeni kapaklarla kapatın ve ters çevirip bir gün bekletin. Reçeliniz artık konserve edilmeye hazır.
  5. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ166 kcal
ŞEKER19 g
YAĞ1 g
PROTEİN2 g