Next SosyalFacebookEpostaTwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Servis:6+ Kişilik
Süre:30-60 dk
Usta İşi
Malzemeler
250 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
6 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Muhallebisi için:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır
Muhallebi Hazırlığı
Yumurta sarısı ve şekeri çırpın, tencereye alın. Üzerine un ve süt ekleyip karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynamaya başladığında Hindistan cevizi, vanilya ve bir yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Yağ eriyene kadar kaynatın. Hazırladığınız karışımı miksere alıp soğuyana kadar çırpın. Son olarak buzdolabında bir süre bekletin.
Hamurun Hazırlanması
Yumuşamış tereyağı, kakao, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Yavaşça un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane ile açın.
Muhallebi Dolgusu ve Pişirme
Açılan hamurun ortasına yaklaşık 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup hamuru top haline getirin. Hamurları birleşme kısımları tepsiye gelecek şekilde dizin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyerek servis yapın.