Muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi

Kemalpaşa tatlısı pratikliğiyle çok sevilen bir şerbetli tatlıdır. Hatta üzerine ekleyeceğiniz bir muhallebiyle Kemalpaşa tatlısını bir sütlü tatlıya da dönüştürebilirsiniz. Peki ama nasıl? Muhallebili Kemalpaşa tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. İşte muhallebili Kemalpaşa tatlısının yapılışı…

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi
Muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 paket kuru Kemalpaşa
  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker

Muhallebisi için:

  • 1,5 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 1 poşet krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • File badem
  • Karamel sos
Nasıl Yapılır
  1. Şeker Şerbeti Hazırlığı:
    Toz şekeri ve suyu pilav tenceresine aktarın. Şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin.
  2. Kemalpaşa'ların Pişirilmesi:
    Şerbet kaynamaya başladığında kuru Kemalpaşa'ları ekleyin. Arada tencereyi sallayarak Kemalpaşa'lar şerbeti çekene kadar pişirin.
  3. Muhallebi Yapımı:
    Başka bir tencerede Hindistan cevizi hariç muhallebi malzemelerini birleştirin ve devamlı karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip biraz daha kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra ılınmasını bekleyin.
  4. Tatlı Montajı:
    Kemalpaşa'ları fırın kabına dizin, tencerede kalan şerbeti üzerlerine dökün. Üzerlerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve soğumaya bırakın.
  5. Son Dokunuşlar:
    Tamamen soğuduktan sonra krem şantiyi çırpıp muhallebinin üzerine yayın. Üzerine file badem koyup karamel sos gezdirin. İsteğe bağlı olarak Antep fıstığı, diğer yemişler veya mevsim meyveleriyle süsleyebilirsiniz.
  6. Afiyet Olsun! 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ1143 kcal
ŞEKER207 g
YAĞ17 g
PROTEİN16 g