Muhallebili Kemalpaşa tarifi

Bursa'ya özgü hemen hekes tarafından sevilen Kemalpaşa tatlısı bu kez farklı bir versiyonuyla mutfaklarınıza geliyor. Şerbetli tatlılarımızdan olan Kemalpaşayı biraz daha hafif bir tat haline getirmek istiyorsanız, muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi tam size göre olabilir. Peki, muhallebili Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır? İşte muhallebili Kemalpaşa tarifi ve malzemeleri...

Muhallebili Kemalpaşa tarifi
Muhallebili Kemalpaşa tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 paket Kemalpaşa tatlısı (25 adet)

Şerbeti için;

  • Tatlının paketinde belirtildiği ölçülerde şeker ve su

Muhallebisi için;

  • 5 su bardağı süt
  • 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
Nasıl Yapılır
  1. Talimatlarla Şerbeti Hazırlayın
    Tatlının üzerinde belirtilen talimatlarla şerbeti hazırlayın.
  2. Kemalpaşa Tatlısını Pişirin ve Soğumaya Bırakın
    Pişen Kemalpaşa tatlısını dikdörtgen bir borcama dizin ve soğumaya bırakın.
  3. Muhallebiyi Hazırlayın
    Tencereye nişasta, un, şeker ve Hindistan cevizini ekleyerek karıştırın. Yavaş yavaş sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Muhallebi kıvam aldıktan sonra vanilyayı ekleyin ve altını kapatın.
  4. Muhallebiyi Tatlıya Dökün ve Soğumaya Bırakın
    Muhallebiyi, soğuyan Kemalpaşa tatlılarının üzerine sıcakken dökün ve soğumaya bırakın.
  5. Tatlıyı Servis Edin
    Bir süre daha buzdolabında beklettikten sonra üzerine Hindistan cevizi serpiştirerek servis edin.
  6. Afiyet Olsun! 🍮
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ1416 kcal
ŞEKER126 g
YAĞ65 g
PROTEİN30 g