GeriTatlı Tarifleri Muhallebili kadayıf tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muhallebili kadayıf tatlısı tarifi

Muhallebili kadayıf tatlısı tarifi

Kadayıfı seven ancak özellikle yaz aylarında şerbetli tatlı yerine daha hafif bir şeyler arayanlar için muhallebili kadayıf tatlısı ideal bir seçenek. Lezzeti ve görüntüsüyle tatlı sevmeyenlerin bile “Çok şey kaybetmişim” diyeceği muhallebili kadayıf tatlısını siz de çok geç kalmadan mutlaka deneyin. Afiyet olsun şimdiden…

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300-350 gram tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket krema

Muhallebili kadayıf tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Kadayıfları 2 saat derin dondurucuda beklettikten sonra küçük parçalar halinde kırın.

Bir pilav tenceresinde tereyağını eritip kadayıfları tencereye alın.

 Şekeri de ekleyip kadayıflar pembeleşene kadar kavurun.

Son olarak cevizi ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alıp başka bir kaseye aktarıp soğumaya bırakın.

Bu esnada tatlının muhallebisi için vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri bir tencerede karıştıra karıştıra pişirin.

Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alıp 10 dakika kadar ılınmaya bırakın.

Ilınınca krema ve vanilyayı da ekleyip mikserle pürüzsüz bir kıvama gelene kadar 4-5 dakika çırpın.

Cam ya da porselen bir fırın kabının tabanına kadayıfların yarısını yayın.

Üzerine muhallebiyi döküp yüzeyini düzleştirdikten sonra kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine ekleyin.

Önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğutun.

4-5 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.

Dilerseniz tatlınızı kuplara bölüştürerek yapabilir, vişne gibi mevsim meyveleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...