Next SosyalFacebookEpostaTwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Servis:4 - 6 Kişilik
Süre:30-60 dk
Orta
Malzemeler
250 gram tel kadayıf
50 gram tereyağı
3-4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 kutu krema
1 paket vanilya
Nasıl Yapılır
Kadayıf Hazırlığı
Kadayıfları küçük parçalara kesin ve geniş bir tencerede tereyağını eritin. Kıyılmış kadayıf ve şekerle renk değişene kadar kavurun. Cevizi ekleyin ve karıştırarak kısık ateşte 10 dakika daha kavurun.
Muhallebi Hazırlığı
Süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıp çırpın. Ocağa alarak göz göz oluncaya kadar pişirin. Krema ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
Katlama İşlemi
Soğuyan kadayıfın yarısını dikdörtgen bir kaba yayın. Üzerine muhallebiyi dökün. Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine yayın. Buzdolabında en az 1 gece bekletin.