Muhallebili kadayıf tarifi

Çıtır çıtır kadayıfın lezzet kattığı bu tatlıyı çok seveceksiniz.

Muhallebili kadayıf tarifiMuhallebili kadayıf tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 250 gram tel kadayıf
  • 50 gram tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 kutu krema
  • 1 paket vanilya

Nasıl Yapılır
  1. Kadayıf Hazırlığı
    Kadayıfları küçük parçalara kesin ve geniş bir tencerede tereyağını eritin. Kıyılmış kadayıf ve şekerle renk değişene kadar kavurun. Cevizi ekleyin ve karıştırarak kısık ateşte 10 dakika daha kavurun.
  2. Muhallebi Hazırlığı
    Süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıp çırpın. Ocağa alarak göz göz oluncaya kadar pişirin. Krema ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
  3. Katlama İşlemi
    Soğuyan kadayıfın yarısını dikdörtgen bir kaba yayın. Üzerine muhallebiyi dökün. Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine yayın. Buzdolabında en az 1 gece bekletin.
  4. Servis
    Afiyet olsun! 🍨
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ580 kcal
ŞEKER29 g
YAĞ34 g
PROTEİN8 g