GeriTatlı Tarifleri Muhallebili güllaç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muhallebili güllaç tarifi

Muhallebili güllaç tarifi
Ramazan aylarının vazgeçilmezi olan güllacı bir de muhallebili deneyin!

Ramazan aylarının vazgeçilmezi olan güllacı bir de muhallebili deneyin!

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 litre süt
  • 10 yaprak güllaç
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
Muhallebi için:
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çay bardak toz şeker
Süslemek için:
  • 1 su bardağı vişne

Muhallebili güllaç tarifi Nasıl yapılır?

Tencereye vanilyayı, toz şekeri ve sütü dökün. Tencereyi ocağa koyup sütü ısıtın. Tepsiye bir kepçe süt dökün. İlk yaprağı koyun. Bir kepçe süt döküp üzerine pudra şekeri serpin. 5 yaprak için de aynı işlemi uygulayın.

Muhallebisi için tencereye sütü, pirinç ununu, toz şekeri ve nişastayı koyun, çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Muhallebinin kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatın. Beşinci kat güllacın üzerine de süt ve pudra şekeri dökün. Ardından üzerine hazırladığınız ılık muhallebiyi yayın. Muhallebinin üzerine Hindistan cevizi serpin.

Kalan 5 yaprağın arasına da tıpkı ilk yapraklara yaptığınız gibi pudra şekeri ve süt dökerek tüm yaprakları üst üste dizin. Yaprakların sütü çekmesi için dinlendirin.

Vişne taneleri ile süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.