Muhallebili güllaç tarifi

Ramazan aylarının vazgeçilmezi olan güllacı bir de muhallebili deneyin!

Muhallebili güllaç tarifi
Muhallebili güllaç tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 litre süt
  • 10 yaprak güllaç
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
Muhallebi için:
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çay bardak toz şeker
Süslemek için:
  • 1 su bardağı vişne

Nasıl Yapılır
  1. Güllaç Yapımı:
    Tencereye vanilya, toz şeker ve sütü dökün. Sütü hafifçe ısıtana kadar tencereyi ocağa koyun.
  2. Muhallebi Hazırlığı:
    Başka bir tencerede süt, pirinç unu, toz şeker ve nişastayı karıştırın. Karışımı çırpma teliyle pişirerek muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın.
  3. Güllaçın Tamamlanması:
    Beşinci kat güllaçın üzerine süt ve pudra şekeri dökün. Hazırladığınız ılık muhallebiyi güllaç üzerine yayın. En üstüne hindistan cevizi serpin.
  4. Servis ve Sunum:
    Vişne taneleri ile güllacı süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
  5. Afiyet Olsun! 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ773 kcal
ŞEKER128 g
YAĞ5 g
PROTEİN18 g