Muhallebi tarifi

Ani misafirler için pratikliğiyle her zaman kurtarıcı. Süt, un ve vanilyanın uyumuyla pişen bu muhallebi, kaşıklarken bile yumuşacık dokusuyla iç ferahlatıyor. Yemeklerin ardından hafif ama lezzetli bir tatlı arayanlar için birebir. İster tek başına, ister kuruyemiş, meyve ya da bisküviyle servis edin; bu muhallebi her haliyle çok lezzetli ve pratik. Şimdiden afiyet olsun!

Muhallebi tarifi
Muhallebi tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin

Üzeri için:

  • Bir su bardağı doğranmış fındık
Nasıl Yapılır
  1. Malzemelerinin karıştırılması
    Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alın, tel çırpıcıyla topak kalmayana kadar karıştırın.
  2. Pişirme aşaması
    Karışımı ocağa alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Göz göz kaynadığında ocaktan alın, tereyağı ve vanilini ekleyin, karıştırarak eritin.
  3. Servis önerisi
    Servis kaplarına paylaştırın, oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın. En az bir saat soğuduktan sonra sade ya da üzerine doğranmış fındık ekleyerek servis edin.
  4. Afiyet olsun!
Kapat