GeriMakarna Tarifleri Mozzarella'lı makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mozzarella'lı makarna tarifi

Mozzarella'lı makarna tarifi

Peyniri her yemeğe katmayı sevenler ve makarnacılar için hafif ve çok leziz bir tat. Hele pişip, kızaran mozzarella peynirinin tadı ayrı bir çeşni katıyor. Kısa sürede yapabileceğiniz nefis bir tarif aradığınız zamanlar için mozzarella'lı makarnayı mutlaka bir kenara yazın.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket tagliatelle makarna

Üzeri için:

  • 12-15 dilim mozzarella peyniri

Sos için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 adet orta boy domates
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen veya 2 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Mozzarella'lı makarna tarifi Nasıl yapılır?

Önce tagliatelle makarnayı 8-10 su bardağı tuzlu suda 9-12 dakika kadar haşlayıp, süzün.

Sosu için bir tavaya yağı koyup, kızınca içine çok ince kıyılmış sarımsakları atın ve 1 dakika kadar kavurup, sarımsağın kokusunun yağa karışmasına izin verin. Sonra rendelenmiş domatesle beraber taze ya da kuru fesleğeni ekleyip, 4-5 dakika hep beraber pişirin. Tuz ve karabiberini de ekleyip sosun altını kapatın.

Süzülen makarnanın üzerine hazırladığınız sosu aktarıp, karıştırın. Kenarları yüksek orta boy bir fırın kabının içine soslu makarnayı boşaltın. Üzerine ince dilimlenmiş mozzarella peynirlerini dizip, 175 dereceye ayarlı fırına koyun. Yaklaşık 10-15 dakika içinde peynir kenarlarından hafifçe kahverengileşmeye başlayacaktır. Hemen fırından alarak servise sunun.