Mozaik kek tarifi

Kakaolu ve sade hamurun birbirine karıştığı, her diliminde başka bir desen çıkan efsane klasik; mozaik kek. Evde kolayca kabaran, mis gibi kokan ve çay saatlerinin en sevilen keklerinden biri. Mozaik kekin, kakaolu karışımına bir adet portakal kabuğu rendesi eklerseniz aroması mükemmel olur. Mozaik kek tarifiyle iki renkli, kabaran ve yumuşacık kek yapın. İşte çay kahve saatlerinizin bir numaralı eşlikçisi olacak mozaik kek tarifi...

Mozaik kek tarifi
Mozaik kek tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı krema
Nasıl Yapılır
  1. Hamurun bazının oluşturulması
    Yumurtaları ve şekeri mikserle beyazlaşıp köpürene kadar çırpın.
  2. Sıvı malzemelerin eklenmesi
    Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  3. Kuru malzemelerin eklenmesi
    Elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyin; homojen bir kek harcı elde edin.
  4. Mozaik hamurun oluşturulması
    Harcı ikiye bölün. Birine kakao ve kremayı ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına sırayla bir kepçe sade, bir kepçe kakaolu karışımdan dökün.
  5. Pişirme aşaması
    170°C’de önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
  6. Servis önerisi
    Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.
  7. Afiyet olsun!
Kapat