GeriAtıştırmalık Tarifleri Mısır kavurgası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mısır kavurgası tarifi

Mısır kavurgası tarifi
Abone Olgoogle-news

Mısır bir atıştırmalık olarak hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir seçenek. Haşlanmışı, tereyağlısı, patlamışı, kömürde kebabı ayrı ayrı lezzetli oluyor. Peki ya mısır kavurgası? Çıtır çıtır kıvamıyla bir kez başlayanın bitmeden bırakamadığı mısır kavurgasının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Kolay gelsin...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kase tane mısır
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Mısır kavurgası tarifi Nasıl yapılır?

Mısırları 8-10 saat kadar suda bekletin.

Ardından düdüklü tencerede haşlayıp süzün.

Kuruttuğunuz mısırları tuzla harmanlayıp tavaya alın.

Yarım saat kadar kavurduğunuz mısırları soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Markettekini aratmıyor: Ev yapımı patates cipsi