GeriHamur İşi Tarifleri Mısır ekmeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mısır ekmeği tarifi

Mısır ekmeği tarifi

Karadeniz mutfağı denince akla ilk gelen lezzetlerden biri mısır ekmeğidir. Özellikle balığın yanında lezzetine doyum olmayan mısır ekmeğini siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz. Bu tarifimiz Rize usulü bir mısır ekmeği. Çok beğeneceğinize emin olduğumuz tarifimizi adım adım aşağıda paylaşıyoruz. Şimdiden elinize sağlık....

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı un

Mısır ekmeği tarifi Nasıl yapılır?

Tüm malzemeleri yoğurma kabına alın.

Üzerine 1 su bardağı kaynar su ekleyip karıştırın.

Yavaş yavaş biraz daha su ekleyerek elle yoğurmaya başlayın.

Kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.

Güzelce yağlayıp unladığınız fırın tepsisine hamuru boşaltın. (Ekmeğinizi tavada ya da kek kalıbında da yapabilirsiniz.)

Her tarafının eşit kalınlıkta olmasını sağlayın. Üzerine hafifçe un serpin.

Fırını 190 dereceye ayarlayıp tepsiyi fırına verin.

Üstü kızarınca fırını kapatıp tepsiyi 5 dakika daha fırında tutun.

Ardından dilimleyip sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...