GeriKek Tarifleri Mini tuzlu kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mini tuzlu kek tarifi

Mini tuzlu kek tarifi
Çay sofralarınız için ister küçük kalıplarda ister büyük kek kalıbında yapabilirsiniz!

Çay sofralarınız için ister küçük kalıplarda ister büyük kek kalıbında yapabilirsiniz!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Tuz
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Yarım su bardağı beyaz peynir
  • 15 adet çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytin
  • 5 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Mini tuzlu kek tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtaya tuz, süt, yoğurt ve zeytinyağı ekleyin ve çırpın. Ezilmiş beyaz peynir, dereotu ve maydanozla karıştırın. Zeytinleri ilave edin. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Karışıma katın. Koyu kıvamlı bir hamur olacak. Küçük kağıt kek kalıplarına paylaştırarak üzerine fıstık serpin.

170 derecede ısıtılan fırında pişirin.