Milföy hamuruyla talaş böreği tarifi

Talaş böreği Türk mutfağının en sevilen böreklerinden biridir. Çıtır çıtır hamurunun içinde bulunan etli ve sebzeli iç harcı kadar özel katlama şekli de talaş böreğini diğer böreklerimizden ayıran özelliklerinden. Bohça ya da zarf dediğimiz şekilde karenin dört köşesi ortada birleşecek şekilde katlanan talaş böreğinin pişerken açılmaması için kat yerlerinin tepsiye koyarken alta getirilmesi de önemlidir. Genelde öğlen ve akşam yemeklerinde sofraları süsleyen pratik milföy hamurlu talaş böreği tarifi malzemeleriyle birlikte aşağıda. Afiyet olsun…

Milföy hamuruyla talaş böreği tarifi
Milföy hamuruyla talaş böreği tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 10 adet milföy hamuru
  • 250 gram küçük doğranmış kuşbaşı et
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Çörekotu
  • 1 adet yumurta sarısı
Nasıl Yapılır
  1. Etlerin kavrulması
    Etler iyice kızdırdığınız bir tencerede sularını salıp çekene kadar soteleyin.
  2. Sebzelerin haşlanması
    Havuç ve patatesi soyup küp küp doğradıktan sonra hafifçe haşlayıp süzün. Bezelyeleri de aynı şekilde haşlayın ve süzün. Sebzeleri etlere ilave edip tuz ve karabiberi de ekleyerek harmanlayın.
  3. Böreklerin hazırlanması
    Milföy hamurlarını dondurucudan çıkarıp bir süre yumuşamalarını bekleyin. Ardından ortadan ikiye bölüp 20 adet kare elde edin. Karelerin ortalarına etli harçtan bir yemek kaşığı kadar koyup hamurun kenarlarını birleştirip elinizle açılmayacak şekilde yapıştırın.
  4. Pişirme hazırlığı
    Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın. Tepsiye pişirme kağıdı serip börekleri birleştirme yerleri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Yumurta sarısını çırpın ve bir fırçayla böreklerin üzerine sürün. Çörekotunu da serpip tepsiyi fırına verin.
  5. Pişirme ve servis
    Börekleriniz puf puf kabarıp kızardığında tepsiyi fırından alın. İlk sıcağı çıkınca servis edin.
  6. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ755 kcal
ŞEKER11 g
YAĞ49 g
PROTEİN25 g