Mihmandar kebabı tarifi

Mihmandar kebabı, son dönemin en popüler et yemeklerinden biri. Kuzu etinin, mantar, patlıcan ve patates püresiyle bir araya gelmesinden oluşan, adeta tek başına yemek diyebileceğimiz mihmandar kebabını siz de mutlaka denemelisiniz. İşte mihmandar kebabının malzemeleri ve yapılış aşamaları…

Mihmandar kebabı tarifi
Mihmandar kebabı tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 350 gram kuzu kuşbaşı
  • 350 gram mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 3-4 adet sivri biber
  • 4 adet patates
  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 100 gram kaşar
  • Domates
  • Yeşil biber
Nasıl Yapılır
  1. Eti Haşlayın:
    Püre için patatesleri bol suda haşlamaya başlayın.
  2. Etin Pişirilmesi:
    Patatesler haşlanırken eti düdüklü tencereye alın. Suyunu salıp çekene kadar kavurduğunuz etlere üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kapağını kapatıp etler yumuşayana kadar pişirin.
  3. Patlıcan Hazırlığı:
    Patlıcanı yuvarlak yuvarlak dilimleyip sıvı yağda kızartın. Kızarttığınız patlıcanları kağıt havlu üzerine alarak kenara alın.
  4. Sebzelerin Hazırlanması:
    Soğan, biber ve mantarı ince ince doğrayın. Domatesleri de küp küp doğrayın.
  5. Sebzelerin Pişirilmesi:
    Ayrı bir tencerede sırayla kavurmaya başlayın. Üzerine domatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  6. Karışımın Hazırlanması:
    Pişen etleri düdüklü tencereden alıp diğer malzemeye ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte biraz daha pişirin.
  7. Pürenin Yapılması:
    Haşladığınız patatesleri ezip tereyağı ve süt ile püre haline getirin. (Süt ve tereyağı miktarını patateslerin miktarına göre ayarlayabilirsiniz.)
  8. Yemeğin Montajı:
    Patlıcanları fırın kabının tabanına dizin. Üzerine mantarlı etli karışımı yayın. En üste püreyi ekleyip düzleyin. Rendelediğiniz kaşarı pürenin üzerine serpin. Domates ve biberleri irice doğrayıp kaşarın üzerine dizin.
  9. Pişirme:
    Fırını 180 derecede ısıtın ve yemeği fırına verin. Kaşarlar eriyene kadar fırında pişirin.
  10. Servis:
    Kaşarlar eriyene kadar fırınladığınız mihmandar kebabını sıcak servis edin. 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ390 kcal
ŞEKER8 g
YAĞ23 g
PROTEİN25 g