Mıhlama tarifi

Mıhlama, muhlama ya da kuymak olarak anılan bu tarif; mısır ununun tereyağı ve uzayan peynire karıştığı harika bir yöresel lezzet. Sofraya çıktığı anda ekmek banarak bitiyor. Karadeniz kahvaltılarının vazgeçilmezi olan mıhlama, kıvamıyla ve lezzetiyle her damak tadına hitap ediyor. Mıhlama ile siz de kahvaltı sofralarınıza sıcak ve iştah açıcı bir seçenek katabilirsiniz. İşte, mıhlama tarifi ve malzemeleri...

Mıhlama tarifi
Mıhlama tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı rendelenmiş kolot peyniri (ya da Trabzon peyniri)
  • 1 çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılır
  1. Mısır unun kavrulma aşaması
    Tavada tereyağını eritin. Mısır ununu ekleyin, kokusu çıkana kadar kavurun. Suyu yavaşça ekleyin ve karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
  2. Peynirin eklenmesi
    Karışım koyulaşınca rendelenmiş peyniri ekleyin. Peynir eriyip uzayana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
  3. Servis önerisi
    Taze ekmekle sıcak olarak servis edin.
  4. Afiyet olsun!
Kapat