GeriKahvaltılık Tarifleri Mıhlama (kuymak) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mıhlama (kuymak) tarifi

Mıhlama (kuymak) tarifi
Abone Olgoogle-news

Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinin başında gelen mıhlamanın nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız sizi böyle alalım. Kuymak ya da muhlama olarak da adlandırılan mıhlama nefis Trabzon peynirinin tel tel uzamasıyla, kahvaltılara renk katıyor. Birkaç temel malzemeyle kısa sürede yapabileceğiniz pratik mıhlama tarifimiz hemen aşağıda. Afiyet olsun!

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 su bardağı su
  • 300 gram Trabzon peyniri

Mıhlama (kuymak) tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını kısık ateşte eritin.

Üzerine yavaşça mısır unu ekleyip tahta kaşık ile unu kavurun.

Mısır unu renklenince suyu ekleyin.

Kaynayan suda şişen mısır ununun üzerine tel Trabzon peyniri ekleyin.

Mıhlamayı arada karıştırarak kısık ateşte pişirin.

Tereyağı üzerine çıktığında ocaktan alabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Avokadolu Humus | Mucize Lezzetler