Mercimek köftesi tarifi

Türk mutfağının en sevilen geleneksel lezzetlerinden biri olan mercimek köftesi, hem pratik hazırlanışı hem de doyurucu yapısıyla sofraların vazgeçilmezi. Çay saatinden akşam yemeğine kadar her öğüne çok yakışıyor. Yumuşacık kıvamı, bol baharatı ve nefis aromasıyla mercimek köftesi her sofrada kendine yer buluyor. Evde pratik şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin...

Mercimek köftesi tarifi
Mercimek köftesi tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 su bardağı ince bulgur

4 su bardağı su

1 adet kuru soğan

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz

5-6 dal taze soğan

Yarım demet maydanoz

1 limonun suyu

Nasıl Yapılır
  1. Mercimeklerin pişirilme aşaması
    Kırmızı mercimeği yıkayıp tencereye alın, 4 su bardağı su ekleyin. Mercimekler dağılacak kadar yumuşayana kadar pişirin.
  2. Bulgurun eklenmesi
    Pişen mercimeğe ince bulguru ekleyin, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kadar dinlendirin.
  3. Soğan ve salçaların pişirilmesi
    Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın, ince doğranmış soğanı kavurun. Ardından domates ve biber salçasını ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Bu karışımı mercimekli bulgurun üzerine dökün.
  4. Baharatların ve yeşilliklerin eklenmesi
    Baharatları, limon suyunu, ince doğranmış taze soğan ve maydanozu ekleyin.
  5. Yoğurma ve şekil verme aşaması
    Tüm malzemeleri elinizle yoğurarak malzemelerin, birbirine iyice karışmasını sağlayın. Elinizle sıkım köfteler yapın.
  6. Servis önerisi
    Yanında limon ve marul yapraklarıyla servis edebilirsiniz.
  7. Afiyet olsun!
Kapat