GeriPilav Tarifleri Mengen pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mengen pilavı tarifi

Mengen pilavı tarifi

"Bolu mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri nedir" diye soracak olursanız mengen pilavı diyebiliriz. Şehrin hemen hemen her restoranının menüsünde yer alan bu enfes yöresel tarif sizi asla pişman etmeyecek. Sofralarınızı şenlendirecek mengen pilavını mutlaka deneyin. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 100 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram ceviz içi
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Dereotu
  • Tuz

Mengen pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci ılık suda 1 saat bekletin.

Tereyağının yarısını tencerede eritin ve ince ince doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Üzerine eti ilave edin.

Daha sonra mantar ve domatesleri de ekleyerek karıştırın.

Birkaç dakika kavurup üzerine su ilave edin.

Yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. (Üzerinde biriken köpüğü alın.)

Et yumuşayınca pirinç, tuz ve şekeri de ilave edin.

Kısık ateşte 25 dakika daha pişirin.

Tereyağının kalan kısmını da eritin.

İçine kekik, karabiber, ceviz ve dereotunu ekleyip pilavın üzerine gezdirin.

Yaklaşık 10 - 15 dakika dinlendirdikten servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...