Menemen tarifi

Soğanla lezzetlenen menemen, nefis kıvamıyla fark yaratıyor. Menemene, yumurtayı 2 sarı ve 1 tam olarak eklediğinizde harika bir lezzet alıyor. Kahvaltıdan akşamüstü öğününe yakışan bu tarif, hem pratik hem doyurucu. İşte menemen tarifi ve malzemeleri...

Menemen tarifi
Menemen tarifi
cakeServis:2 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet olgun domates
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 adet tam yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
Nasıl Yapılır
  1. Soğan ve biberlerin pişirilmesi
    Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Soğanı orta ateşte yumuşayana kadar kavurun. İnce halka doğranmış biberleri ekleyin ve hafifçe diriliği gidene kadar çevirin.
  2. Domateslerin eklenmesi
    Kabuksuz doğranmış ya da rendelenmiş domatesi tavaya ilave edin. Tuzu ve baharatları ekleyin. Kısık orta ateşte domates suyunu kısmen çekip sos kıvamı alana kadar 8-10 dakika pişirin. Tereyağını ekleyip karıştırın.
  3. Yumurtaların eklenmesi
    Ayrı bir kapta 2 yumurta sarısı ile 1 tam yumurtayı hafifçe çırpın. Yumurtayı tavaya dökün ve spatulayla karıştırın.
  4. Pişirme aşaması
    Ocağın altını kısıp tavanın üzerine kapak örtün.3-4 dakika pişirin. Kapağı alıp bir kere daha karıştırın.
  5. Servis aşaması
    Yanında taze ekmekle sıcak olarak servis edin.
  6. Afiyet olsun!
Kapat