GeriTatlı Tarifleri Melisa Tatlısı Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Melisa Tatlısı Tarifi

Melisa Tatlısı Tarifi

Haşhaşlı ve irmikli tatlılar, tüm zamanların gözdeleri arasındalar diyebiliriz. Bayram için de harika bir tatlı alternatifi sunan ‘Melisa tatlısı’nı henüz yapmadınız, hatta tadına bile bakmadıysanız mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Şimdiden herkese iyi bayramlar….

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak az pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 buçuk yemek kaşığı irmik
  • Yarım çay bardağı öğütülmüş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3 damla limon suyu

Üzeri için;

  • Beyaz haşhaş
  • Fındık ya da badem

Melisa Tatlısı Tarifi Nasıl yapılır?

Tatlıyı hazırlamaya öncelikle şerbet ile başlayalım. Derin bir tencereye su ve toz şekeri koyup kaynayana kadar ocakta karıştırın. Kaynadıktan sonra 3 damla limon suyu sıkıp beş dakika daha kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Hamuru için; derin bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağını koyun ve üzerine yumurtayı kırın

Ardından pudra şekeri, kakao, irmik, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.

Son olarak unu azar azar ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın.

Bir kaba haşhaş koyun.

Yuvarladığınız hamurları arkalı önlü haşhaşa bulayın.

Haşhaşladığınız hamurları yağlanmış fırın kabına hafif aralıklı olacak şekilde dizin.

Hamurların orta kısmına birer adet fındık veya badem koyup hafifçe bastırın.

Tepsiyi, önceden ısıttığınız 175 derecelik fırına verin ve yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.

Tatlı piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine azar azar soğuk şerbet dökün. Afiyet olsun…

NOT: Tatlının sıcak, şerbetin ise soğuk olması gerekir.