GeriSos Tarifleri Maydanoz yağı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Maydanoz yağı tarifi

Maydanoz yağı tarifi

Maydanoz yağı, yemeklere son dokunuş yapmak, üzerine gezdirip ekstra lezzet ve şıklık katmak için kullanılan bir ürün. Yapılışı ise oldukça kolay. Blanch ettiğiniz maydanozları yağla bir araya getirerek yapabileceğiniz maydanoz yağını denemek isterseniz, işte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 demet maydanoz
  • 80 mililitre zeytinyağı
  • 80 mililitre ayçiçeği yağı

Maydanoz yağı tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencerede su kaynatın, geniş bir kapta da buzlu su hazırlayın.

Temizleyip ayıkladığınız maydanozları önce kaynar suya, 15 saniye sonra da buzlu suya koyun.

Suyunu süzüp kağıt havluyla ya da salata kurutucuyla iyice kurutun.

Maydanozları irice doğrayıp mutfak robotuna alın.

Üzerine zeytinyağını ekleyip 10 saniye kadar robottan geçirin.

Ayçiçeği yağını ekleyip 1 dakika daha robotta çekin.

Karışımı üzerine tülbent yaydığınız süzgece döküp 30 dakika kadar bekletin.

Tülbenti sıkıp kalan yağı da aldıktan sonra maydanoz yağınız hazırdır.

Buzdolabında 5 gün buzlukta ise 1 ay dayanır. Afiyet olsun…