GeriHamur İşi Tarifleri Mayasız ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mayasız ekmek tarifi

Mayasız ekmek tarifi

Evde ekmek yapabilme becerisi son dönemin en önemli mutfak becerilerinden biri haline geldi. Ancak özellikle mayalı hamurlarda ekmeğin mayalanmasını beklemek biraz zaman alıyor. Bu tarifimiz ise bekleyecek zamanı ya da sabrı olmayanlar için geliyor: Mayasız ekmek. Yumuşacık kıvamıyla size bütün ekmekleri unutturacak bu ekmek için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • Susam
  • Çörekotu

Mayasız ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Unun 2,5 su bardağı kadarını yoğurma kabına alın.

Ortasını çukur yaparak su, süt, sıvı yağ, tuz ve kabarma tozunu ekleyin.

Kenarlardan ortaya doğru toparlayarak hamurunuzu yoğurmaya başlayın.

Kalan unu da ilave edin ve biraz yapışkan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Fırın kabını yağlayın ve un serpin.

Hazırladığınız hamuru fırın kabına aktarın.

Çok bastırmadan yayılmasını sağlayın.

Üzerine susam ve çörek otu serpin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra ekmeği fırına verin.

Üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.

Fırından çıkarıp ılındıktan sonra dilimleyebilirsiniz. Afiyet olsun…