GeriMutfak Tüyoları Masterchef kalamar dolması nasıl yapılır? Kalamar dolması tarifi ve malzemeleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Masterchef kalamar dolması nasıl yapılır? Kalamar dolması tarifi ve malzemeleri

Masterchef kalamar dolması nasıl yapılır? Kalamar dolması tarifi ve malzemeleri

Bu akşam MasterChef ekranlarında yarışmacıların düellolarda hünerlerini sergilediği yemeklerden olan kalamar dolması tarifi izleyiciler tarafından da merak ediliyor. Çanakkale mutfağına ait enfes bir ara sıcak olan kalamar dolması tarifi MasterChef sunumu ve farkıyla haberimizde...

Çanakkale Bozcaada'ya özgü bir yemek olan kalamar dolması tarifi MasterChef izleyicileri tarafından en çok araştırılan yemekler arasında yer aldı. Ezine peyniri ya da kaşar peynirle yapılabilen kalamar dolması tarifi detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

Kalamar Dolması Malzemeleri

4 adet kalamar

4 yemek kaşığı Ezine peyniri ya da kaşar peyniri

3-4 kök ıspanak

Yarım demet dereotu

2 adet arpacık soğan

2-3 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı kuru ekmek kırıntısı

Kalamarın terbiyesi için:

1 su bardağı süt

2 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı toz şeker

Kalamar Dolması Nasıl Yapılır?

Kalamarın iç organlarını kuyruk kısmından çekerek çıkartın. Uç kısmından tuttuğunuz kalamarın dış kısmındaki deriyi hızlı bir şekilde çekerek çıkartın.

Ortasında yer alan şeffaf kemiği tek parça halinde aldıktan sonra kalamarın iç ve dış kısmını bol suda yıkayın.

Derisini çıkardığınız bütün haldeki kalamarın üzerinde kalan zar tabakasını sıyırmak için bıçağın ters kısmıyla üzerinden bir kez geçin.

Sütü bir kaseye alıp içine şeker ve karbonatı ilave edin ve karıştırın.

Kalamarları bu karışımda en az 3 saat hatta mümkünse 1 gün bekletin.

İç harcı için soğanı ve sarımsağı ince ince kıyın.

Ispanakları ve dereotunu da doğrayın.

Zeytinyağını bir tavada kızdırıp soğanı ve sarımsağı ekleyip soteleyin.

Dereotu ve ıspanağı da ekleyip 2-3 dakika daha tavada çevirin.

Ocaktan alıp içine ekmek kırıntısını, peyniri, tuzu ve karabiberi ekleyin ve harmanlayın.

Sütten aldığınız kalamarları kağıt havluyla kurulayın.

İçine hazırladığınız ıspanaklı harcı doldurup ağzını bir kürdan yardımıyla kapatın.

Dolmaları varsa ızgarada yoksa ızgara çizgili döküm tavada 10-15 dakika civarı pişirin.

Dilimleyip servis edin. Afiyet olsun…

 

False