Marullu kuzu kapama tarifi

Kuzu kapama, kuzu etiyle yapabileceğiniz en lezzetli yemeklerden. Kuzu eti olduğundan çok ağır olduğunu zannedebilirsiniz ama değil. Adındaki kapama kelimesini, pişerken etlerin üzerinin marul yapraklarıyla kapatılmasına borçlu olan kuzu kapamanın malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

Marullu kuzu kapama tarifi
Marullu kuzu kapama tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 4 parça kemikli kapamalık kuzu eti
  • 1 litre su
  • 1 demet marul
  • 1 demet taze soğan
  • 1 demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
Nasıl Yapılır
  1. Etleri Haşlama
    Etleri ve suyu düdüklü tencereye alın ve 45 dakika kadar haşlayın. Bu süre içerisinde etler iyice yumuşayacak ve pişecektir.
  2. Yeşilliklerin Hazırlanması
    Bu sırada yeşillikleri yıkayın ve soğan ile dereotunu doğrayarak hazırlayın. Taze ve temiz yeşillikler yemeğe ferahlık katacaktır.
  3. Etlerin Hazırlanması
    Haşladığınız etleri süzün, kemiklerinden ayırın ve iri parçalara ayırın. Et suyunu da saklayarak daha sonra yemeğe ekleyebilirsiniz.
  4. Marul Sarmaların Hazırlanması
    Tencerenin tabanına dizdiğiniz soğanların beyaz kısımlarının üzerine marul yaprağı serin. Etleri yayın, dereotunu ekleyin ve tekrar marul yaprağı koyarak etleri sarın. Dilerseniz sarma şeklinde de hazırlayabilirsiniz.
  5. Pişirme
    Marul sarmaların üzerine 2 su bardağı et suyu dökün, tuz ve karabiberi ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve marullar iyice pişip özleşene kadar pişirin. Bu süreçte yemeğin lezzetini kontrol edebilirsiniz.
  6. Servis
    Marulların pişmesinin ardından 5-6 dakika kadar dinlendirip sıcak servis yapın. Yemeğinizi sıcakken afiyetle tüketebilirsiniz.
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ118 kcal
ŞEKER1 g
YAĞ7 g
PROTEİN9 g