GeriTavuk Yemeği Tarifleri Mantarlı sebzeli tavuk sote tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantarlı sebzeli tavuk sote tarifi

Mantarlı sebzeli tavuk sote tarifi

Kısa sürede hazırlanabilecek enfes, doyurucu ve besleyici bir tarif arıyorsanız mantarlı sebzeli tavuk sote size çok uygun olabilir. Pilavla da makarnayla da çok güzel uyum sağlayan bu yemeği en zor beğenen misafirlerinize bile gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram kemiksiz tavuk göğsü
  • 500 gram kültür mantarı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 3-4 adet yeşil sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tutam tuz

Mantarlı sebzeli tavuk sote tarifi Nasıl yapılır?

Mantarları 2 ya da 3 parçaya bölün. Malzemeleri yıkayın. Mantarları içine az miktarda sirke koyulmuş suda bekletin.

Tavuk göğsünü, havuçları ve biberleri doğrayın. Soğanları rendeleyin ve sıvı yağda kavurun. Üzerine doğranan havuçları ekleyin. Karabiber, tuz, köri, kırmızı biber, kimyon ve salçayı tavuklarla harmanlayın ve soğanın üzerine ekleyin. Doğranmış kırmızı biber ve isteğinize göre doğranan yeşil biberleri tavukların üzerine ekleyin ve pişirin. Tavuklar suyunu iyice çekmeden önce yıkamış olduğunuz mantarları tencereye ekleyin, üzerine yarım su bardağı kadar su dökün ve kapağını kapatın. 25 dakika sonra yemeğiniz pişmiş olacaktır.