GeriAtıştırmalık Tarifleri Mantarlı kavurmalı tost tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantarlı kavurmalı tost tarifi

Mantarlı kavurmalı tost tarifi

İki dilim ekmeğin arasına biraz peynir koyup ızgarada pişirdiğinizde ortaya çıkan en basit sos bile dünyanın en nefis yiyeceklerinden biri, değil mi? Peki bu tostun arasına mantar ve kavurma da ekleseniz nasıl olur? Ortaya kelimenin tam anlamıyla bir şaheser çıkar. İşte tarifi...

  • Izgarada
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 100 gram kavurma
  • 4 dilim tost ekmeği
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 250 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Mantarlı kavurmalı tost tarifi Nasıl yapılır?

Mantarları ufak bir tavada zeytinyağı ve tereyağı ile soteleyin. Dilediğiniz kadar tuz ve karabiber ekleyin. Pişmeye yakın kavurmaları ekleyin.

Tost ekmeklerinden iki dilimin üzerine kavurma ve mantar karışımını koyduktan sonra üzerine kaşar peynirlerini ekleyin. Kalan iki dilim ekmekle üzerini kapattıktan sonra ekmeklerin dış yüzeylerine tereyağı sürün.

Kaşar peyniri eriyene kadar tost makinesinde kızartın.