GeriSebze Yemeği Tarifleri Mantar sote tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantar sote tarifi

Mantar sote tarifi
Abone Olgoogle-news

Mantar sote, her mevsim tüketilen ve kısa sürede hazırlanan enfes yemeklerden biri. İster ana yemek olarak isterseniz de et veya makarnanın yanında zevkle tüketin. Peki, mantar sote nasıl yapılır? İşte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biberi
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 adet domates
  • Karabiber
  • Tuz

Mantar sote tarifi Nasıl yapılır?

Soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayın.

Mantarları da temizledikten sonra orta büyüklükte doğrayın.

Zeytinyağını tavaya alıp soğanı ekleyin ve 1 dakika kadar kavurun.

Sarımsak ve biberi de ekleyip kavurun.

Daha sonra mantarları da ilave edip karıştırın ve orta ateşte kavurun.

Suyunu salıp tekrar çekene kadar ara ara karıştırın.

Domateslerin kabuğunu soyun ve rendeleyin.

Mantarlar suyunu çekince domates, su ve tuzu da ilave edip karıştırın.

Suyunu iyice çekene kadar pişirip ocaktan alın.

Afiyet olsun...