Bu tarif Özlen Çopuroğlu ve Sedef İybar'a aittir. Fotoğraf: Ingimage
Son Güncelleme:
Mandalina soslu yer elması tarifi
Zeytinyağlı hafif, lezzetine doyamayacağınız ve sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz bir tarif...
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram yer elması
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet mandalina suyu
- 1 demet dereotu
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 2 çorba kaşığı pirinç
- 4-5 adet kesme şeker
- 10 adet arpacık soğan
Mandalina soslu yer elması tarifi Nasıl yapılır?
Soğanları, yer elmalarını, sarımsağı ve havucu yıkayıp ayıkladıktan sonra doğrayın ve bir tencereye koyun. Mandalina suyunu, şekeri, tuzu ve zeytinyağını karıştırıp sebzelerin üzerine dökün. Orta ateşte sebzeler pişmeye başlayınca yıkanıp süzülmüş pirinçleri ve 1 bardak ılık suyu ilave edin. 35 dakika kadar pişirip pirinçler yumuşayınca ateşten alıp soğumasını bekleyin. Servis tabağına alınca üzerini kıyılmış dereotu ile süsleyebilirsiniz.