Makarna salatası tarifi

Yoğurtlu karışımı ve renkli garnitürüyle makarna salatası, lezzeti ve kolay hazırlanması nedeniyle her öğüne çok yakışıyor. Turşunun ekşiliği, mayonezin yumuşaklığıyla birleşince ortaya harika bir lezzet çıkıyor. Soğuduktan sonra kıvamı iyice oturtan makarna salatası, dolaptan çıktığı gibi servise hazır hale geliyor. İster ana yemeklerin yanına ister tek başına sunabileceğiniz makarna salatası tarifi ve malzemeleri...

Makarna salatası tarifi
Makarna salatası tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • Tercihinize göre bir paket makarna
  • 1 paket veya kavanoz hazır garnitür (bezelye, havuç, patates)
  • 5 adet kornişon turşu
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz veya dereotu
Nasıl Yapılır
  1. Makarnanın haşlanması
    Büyük bir tencerede suyu kaynatın, 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Makarnayı ambalajındaki süreye göre haşlayın ve süzün. Oda sıcaklığında bekletin.
  2. Sosun hazırlanması
    Geniş bir kapta süzme yoğurt, mayonez, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  3. Turşu ve garnitürün hazırlanması
    Kornişon turşuları küçük küpler halinde doğrayın. Hazır garnitürü süzün.
  4. Karıştırma aşaması
    Yoğurtlu sosun içine haşladığınız makarnayı ilave edin. Sosu, her yere eşit dağılacak şekilde harmanlayın. Turşu ve garnitürü ekleyip karıştırın. Maydanoz veya dereotunu ince kıyıp üzerine ekleyin. Üzerini streçle kaplayıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
  5. Servis aşaması
    Makarnayı servisten hemen önce bir kere daha karıştırın. Soğuk olarak servis edin.
  6. Afiyet olsun!
Kapat