GeriTatlı Tarifleri Makara tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Makara tatlısı tarifi

Makara tatlısı tarifi

Makara tatlısı, Macaristan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti gibi Avrupa ülkelerinde çok sevilen bir sokak lezzetinin yerli versiyonu. Ahşap ya da metal bir kalıbın üzerine hamur sarılarak hazırlanan bu tatlının yapımı biraz zahmetli ama görüntüsü ve lezzeti müthiş. Siz de bu tatlıyı denemek isterseniz malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Kolay gelsin…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram un
  • 500 mililitre ılık süt
  • 50 gram maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 100 gram tereyağı
  • 6 adet yumurta

Üzeri için:

  • Tereyağı
  • Tarçın
  • Şeker

Makara tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Dövülmüş fındık, badem ya da Hindistan cevizi

Mayayı ılık sütün içinde eritin.

Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın.

Yumurta sarılarını derin bir kasede tereyağı ile çırpın.

Tuz ve şekeri de ilave edin.

Ardından mayalı süt ve unu da ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru üzerine nemli bir bez örtüp dinlenmeye bırakın.

Mayalanan hamuru çok ince olmayacak şekilde oval açın ve uzun şeritler halinde geçin.

Merdaneyi iyice yağlayıp şeritleri aralarında boşluk kalmayacak şekilde merdanenin üzerine sarın.

Ayrı bir yerde tereyağını eritip hamurun üzerine güzelce sürün.

Dış yüzeyini toz şeker, tarçın ve fındığa buladığınız hamuru 180 dereceye ayarladığınız fırında çevire çevire pişirin.

Tatlınız kızardığında servise hazırdır. Afiyet olsun…