GeriMutfak Tüyoları Magnolia nedir? Kağıt helvalı magnolia nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Magnolia nedir? Kağıt helvalı magnolia nasıl yapılır?

Magnolia nedir? Kağıt helvalı magnolia nasıl yapılır?

Son zamanların en popüler tatlılarından magnolia'ya yeni bir bakış açısı getirmeye ne dersiniz? Ana malzemesi bebe bisküviden oluşan magnolia tatlısına çocukluğumuzun en sevilen lezzeti kağıt helva da ekleniyor, tadına doyum olmuyor. İşte, kağıt helvalı magnolia tarifi

New York'un popüler pastanelerinden birinde ortaya çıkan ve Türkiye’de tutkunu çok olan magnolia tatlısı, bebe bisküvisi ve kendine özel kremasıyla hazırlanıyor. Muz veya çilekle süslenerek sunuma hazırlanıyor.

Biz bugün magnolia'yı kağıt helvayla süsleyerek farklı bir lezzet ve görüntü elde ettik. Klasik magnolia'yı sevenler bu tatlıyı da çok beğenecek. İşte kağıt helvalı magnolia yapılışı...

KAĞIT HELVALI MAGNOLIA

1 paket krema
2 çorba kaşığı un
Yarım bardak toz şeker
2 yumurta sarısı
1 paket vanilin
1 bardak artı çeyrek su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam tuz
1 adet kağıt helva
2 avuç bütün Antep fıstığı (kabuksuz)
20 tane cici bebe bisküvisi

Yapılışı:

Sos tenceresine 50 gram un, 140 gram toz şeker, 1 tutam tuz ve 1 paket vanilini koyup altını orta ateşte açın. Isınınca, 400 mililtre sütü çırparak ekleyin. Orta ateşte pişirmeye devam edin.

Muhallebi kıvamı alıp göz göz olunca muhallebiden bir iki kepçe alıp ayrı bir kasede 2 yumurta sarısı ile karıştırın. Yumurta sarıları birden sıcağa girince kesilmesin diye bu ılıştırma işlemini yapmak önemli.

Ardından yumurtalı muhallebiyi tekrar tencereye dökün ve 2-3 dakika daha pişirin.

1 çorba kaşığı tereyağını da tencereye ekleyip çırparak eritin. Tereyağı eriyince altını kapatın.

Muhallebiyi bir kaseye alıp düşük devirde iyice soğuyana kadar çırpın. Sonra buzdolabına soğuması için kaldırın. Üzerine değecek şekilde streç film çekin ki üzeri kabuklanmasın.

1 paket içim kremayı buzdolabından çıkartıp mikserle iyice katılaşana kadar yüksek devirde 3-4 dakika çırpın.

Ardından çırpılmış krema ile, soğumuş muhallebiyi katlayarak karıştırın.

Geniş bir kasenin tabanına bebe bisküvisini ezin. Üzerine biraz muhallebi dökün.

Onun üzerine kabaca doğradığınız 2 avuç boz içten (kabuksuz Şam Fıstığı) serpin ve kabaca parçalara böldüğünüz kağıt helvadan koyun.

Bebe bisküvisini elinizle parçalayıp üzerine koyun.Tekrar muhallebiden koyup aynı şekilde katman katman kaseyi doldurun.

 

False