GeriÇorba Tarifleri Luvana çorbası tarifi (Kıbrıs)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Luvana çorbası tarifi (Kıbrıs)

Luvana çorbası tarifi (Kıbrıs)

Bir tür mercimek çorbası olan luvana çorbası Kıbrıs'a özgü yemeklerden biridir. Tavuk suyunun ayrı bir lezzet kattığı luvana çorbası yapımında sarı mercimek pirinç kullanılması da onu sıradan mercimek çorbasından ayıran özelliklerinden biri. Peki Kıbrıs luvana çorbası nasıl yapılır? İşte luvana çorbası tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 1 bardak sarı mercimek
  • 5 bardak su
  • Çeyrek su bardağı pirinç
  • Yarım adet orta boy soğan, ince doğranmış
  • 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • Ağız tadına göre tuz
  • 1 su bardağı tavuk suyu (ya da bir adet tavuk bulyon)

Üzeri için;

  • Kırmızı toz biber
  • Kuru nane
  • Limon suyu

Luvana çorbası tarifi (Kıbrıs) Nasıl yapılır?

Öncelikle mercimekleri iyice yıkayın ve orta boy bir tencereye alarak 20 dakika kadar pişirin.

Kaynarken mercimek üzernde oluşan köpüğü kaşık yardımıyla alın.

Ardından pirinci güzelce yıkayarak kaynayan mercimeğe ilave edin.

Ayrı bir tavada soğanı yağda kızartın ve bulyon ya da tavuk suyuyla tuz ekleyin.

Çorbayı arada karıştırarak 30 dakika daha pişirmeye devam edin.

Limon suyu, kırmızı biber ve nane ile sıcak servis edin.

Afiyet olsun...