GeriKek Tarifleri Limonlu kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Limonlu kek tarifi

Limonlu kek tarifi
TÜLAY ETKİN adlı okurumuzun gönderdiği Limonlu kek tarifi

Bu keki dilimlediğiniz anda mis gibi limon kokusunu alacaksınız.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Limonlu kek tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle kek kabınızı tereyağı ile yağlayın ve un serpin. Sonra fırınınızı 175 dereceye ayarlayın.

Derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı yağ ve sütü ilave edip karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı beraberce eleyerek karışımın içine katın ve 2-3 dakika mikserle karıştırın. En son limon kabuğu rendesini ilave edin ve spatula ile karıştırıp kek kabınıza dökün.

175 derecede ısınmış fırında yaklaşık 30-35 dakika kürdan kontrolü yaparak pişirin.