GeriTatlı Tarifleri Limon püresi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Limon püresi tarifi

Limon püresi tarifi

Limon püresi tatlılara hem ferahlık hem de lezzet katmak için çok işinize yarayabilecek bir ürün. Bol miktarda limonun kabuğu ve meyvesiyle yapabileceğiniz limon püresi her zaman kurtarıcınız olacak tariflerden. Sizin için nefis limon püresinin malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda sıraladık. Kolay gelsin…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı limon kabuğu rendesi
  • 5 adet limon

Limon püresi tarifi Nasıl yapılır?

Limonların kabuklarını, beyaz kısımlarını ve zarlarını güzelce temizleyin.

2 su bardağı suyu düdüklü tencereye koyup kısık ateşte ısıtın.

İçine şekeri ekleyip karıştırarak eritin.

Limon kabuğunu ve meyvesini de ekleyip kapağını kapatın.

Tencerenin düdüğü ötünce altını kısıp 35 dakika kadar pişirin. Arada tencereyi sallayarak karıştırın.

Pişen malzemeyi varsa çekirdeklerini ayıklamak için süzgeçten geçirin.

Ardından blender’a aktarıp biraz da haşlama suyundan ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender’dan geçirin.

İyice soğuttuktan sonra kullanabilir ya da ağzı sıkıca kapalı bir kavanozda buzdolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun...