Levrek oturtma tarifi

Balığın en güzellerinden biri levrek özellikle sonbaharda lezzetine doyum olmayacak bir hale geliyor. Levreğin birkaç temel pişirme yöntemini herkes bilir elbette. Ancak siz bu klasik tariflerden sıkıldıysanız ve farklı bir levrek tarifi arıyorsanız çok doğru bir yere geldiniz. Sizin için Hatay ve Mardin mutfağı lezzetlerini “Yıldızlı Tarifler” kitabında bir araya getiren yazar Yıldız Öz Samaha’dan zencefille ve kuşkonmazla zenginleşmiş bir “levrek oturtma” tarifi aldık. Çok beğeneceğinize emin olduğumuz tarifimizin detayları aşağıda. Şimdiden elinize sağlık…

Levrek oturtma tarifi
Levrek oturtma tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 4 adet levrek fileto
  • 1 adet patates 
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 3 adet sarımsak
  • 3 ince dilim zencefil
  • 1 tutam taze kekik
  • 5 adet küçük turp
  • 6 adet kuşkonmaz
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Bir tutam tuz

Sosu için:

  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam kekik
  • Bir tutam tuz
Nasıl Yapılır
  1. Tavada Yağı Kızdırın
    Tavada zeytinyağı ve tereyağını kızdırın.
  2. Soğan ve Sarımsakları Kavurun
    Julyen doğradığınız soğan ve sarımsakları yağa ekleyip kavurun.
  3. Zencefili Ekleyin
    Zencefili ince dilimler halinde kesip tavaya ekleyerek kavurmaya devam edin.
  4. Sebzeleri Tavaya Ekleyin
    Patates ve havucu iri iri doğrayarak tavaya ekleyin. Üzerlerine taze kekik ve tuz serpin.
  5. Malzemeleri Kavurun
    Malzemeler kavrulduktan sonra tavayı ocaktan alın.
  6. Tepsiye Kuşkonmazları Dizin
    Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yıkadığınız kuşkonmazları dizin.
  7. Levrekleri Hazırlayın
    Fileto haline getirilmiş levrekleri yıkayarak tepsideki kuşkonmazların arasına yerleştirin.
  8. Turpları Ekleyin
    Üzerine turpları yerleştirin ve sosa geçin.
  9. Sos Hazırlayın
    Bir limonun suyunu sıkarak içine Dijon hardalı, karabiber, tuz ve kekik ekleyerek sos karışımını hazırlayın.
  10. Sosu Balığın Üzerine Gezdirin
    Sosu tepsideki balıkların üzerine gezdirin.
  11. Fırında Pişirin
    Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin ve sıcak servis edin.
  12. Afiyet Olsun! 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ636 kcal
ŞEKER8 g
YAĞ40 g
PROTEİN25 g