Lebeniye çorbası tarifi

Yoğurtlu çorbaları hepimiz çok seviyoruz. Fakat zaman zaman farklı yoğurtlu çorba tarifleri arıyoruz. Böyle durumlarda başvurabileceğiniz bir adres lebeniye çorbası. Güneydoğu Anadolu yöresinin lezzetlerinden biri olan lebeniye çorbasının adı da Arapçadan geliyor. İçindeki minik köfteleri ilk bakışta biraz zahmetli ve uğraştırıcı gibi görünüyor ancak lezzeti her şeye değiyor. İşte lebeniye çorbası tarifi…

Lebeniye çorbası tarifi
Lebeniye çorbası tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:60+ dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım limonun suyu
  • 6 su bardağı su

Köftesi için:

  • 200 gram köftelik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Köfteleri kızartmak için:

  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzeri için:
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
Nasıl Yapılır
  1. Nohutların haşlanması
    Nohutları bir gece önceden ıslatın, ertesi gün haşlayın ve süzün.
  2. Pirincin haşlanması
    Pirinci yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
  3. Köftelerin hazırlanması
    Kıymayı rendelenmiş kuru soğan, tuz ve karabiberle karıştırın. Nohut büyüklüğünde köfteler yapın.
  4. Malzemelerin birleştirilmesi
    Haşlanmış pirinçlerin üzerine 4-5 su bardağı su ile haşlanmış nohutları ekleyin. Kaynamaya bırakın.
  5. Terbiyenin eklenmesi
    Yoğurt, un, limon suyu ve yarım su bardağı suyu karıştırın. Tenceredeki sulu karışıma azar azar ekleyip ılıştırın. Tuzunu da ekleyin. Terbiyeyi çorbaya azar azar ekleyin ve kaynamaya devam edin.
  6. Köftelerin kızartılması
    Tereyağını eritin ve köfteleri içinde kızartın. Köfteleri aldıktan sonra yağa kuru nane ekleyip kızdırın.
  7. Son aşama ve servis
    Çorbayı kaseye alın, üzerine köfteleri ve naneli yağı gezdirin. Soğutmadan servis edin.
  8. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ386 kcal
ŞEKER8 g
YAĞ19 g
PROTEİN30 g