GeriMutfak Tüyoları Lazanya tarifi (Ev yapımı): Gelinim Mutfakta kolay ev lazanyası nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lazanya tarifi (Ev yapımı): Gelinim Mutfakta kolay ev lazanyası nasıl yapılır?

Lazanya tarifi (Ev yapımı): Gelinim Mutfakta kolay ev lazanyası nasıl yapılır?

İtalyan mutfağının klasiklerinden lazanya şimdi de Gelinim Mutfakta farkıyla evlerinize geliyor. Hem ev yapımı hem de kolay malzemeleriyle lazanya nasıl yapılır merak edenlere, işte Gelinim Mutfakta kolay ev lazanyası tarifi...

Pratik bir şekilde hazırlanması ve lezzetiyle en sevilen yemeklerden biri olan kolay ev lazanyası enfes tadıyla sofralarınızda yer alıyor. İşte, ev yapımı lazanya tarifi, malzemeleri ve yapımı...

Kolay ev lazanyası malzemeleri

  • 1 paket lazanya
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Lazanya nasıl yapılır (ev yapımı)?

Geniş bir tencerede lazanyayı haşlayın. Ardından kırılmadan bir tepsiye yerleştirin.

Kıymalı harç için; soğanı ince ince doğrayın ve tavada soteleyin. Üzerine kıymayı ekleyip kavurun.

Domatesin kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.

Biber ve maydanozu da çok ince şekilde doğrayıp hepsini tavaya ekleyin.

En son salça ve baharatları da ilave edip güzelce kavurun.

Diğer taraftan da başamel sosunu hazırlamak için; tereyağı ve unu kavurun.

Üzerine süt ekleyip karıştırın. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın.

2 adet lazanya yaprağını yan yana fırın tepsisine dizin. Üzerine kıymalı harcı ekleyin.

Üzerine beşamel sosu yayın. Tüm lazanya yaprakları bitene kadar bu işlemi sürdürün.

En son rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip fırına verin.

200 derecede 20 dakika pişirin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun...

False