GeriMakarna Tarifleri Lazanya tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lazanya tarifi

Lazanya tarifi

Bir İtalyan klasiği olan lazanyayı kim sevmez ki... Görüntüsü kadar tadı da ayrı bir güzel. Pratik bir şekilde hazırlanması ve lezzetiyle en sevilen yemeklerden biri. Enfes tadıyla her lokmada ayrı zevk veren lazanyaya sofralarınızda yer vermek isterseniz, tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket lazanya
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Lazanya tarifi Nasıl yapılır?

Geniş bir tencerede lazanyayı haşlayın.

Ardından kırılmadan bir tepsiye yerleştirin.

Kıymalı harç için; soğanı ince ince doğrayın ve tavada soteleyin.

Üzerine kıymayı ekleyip kavurun.

Domatesin kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.

Biber ve maydanozu da çok ince şekilde doğrayıp hepsini tavaya ekleyin.

En son salça ve baharatları da ilave edip güzelce kavurun.

Diğer taraftan da başamel sosunu hazırlamak için; tereyağı ve unu kavurun.

Üzerine süt ekleyip karıştırın.

Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın.

2 adet lazanya yaprağını yan yana fırın tepsisine dizin. Üzerine kıymalı harcı ekleyin.

Üzerine beşamel sosu yayın.

Tüm lazanya yaprakları bitene kadar bu işlemi sürdürün.

En son rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip fırına verin.

200 derecede 20 dakika pişirin ve dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun...