GeriTatlı Tarifleri Laz böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Laz böreği tarifi

Laz böreği tarifi

Karadeniz mutfağının en sevilen tatlısı hiç şüphesiz Laz böreğidir. Özellikle Rize'de yiyeceğiniz Laz böreğinin lezzetine doyum olmaz. Sizin için enfes bir Rize usulü Laz böreği tarifi hazırladık. Yiyen herkesin çok beğeneceği bu tatlının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden elinize sağlık diyoruz. Kolay gelsin...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yumurta
  • 150 gram tereyağı
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Muhallebisi için:

  • 4 su bardağı süt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 10 gram tereyağı

Hamuru açmak için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta

Üzeri için:

  • 1 su bardağı pudra şekeri

Laz böreği tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta, zeytinyağı, tuz, su, yoğurt ve 25 gram erimiş tereyağını hamuru yoğuracağınız kapta iyice pişirin.

Elediğiniz unu az az ekleyerek kıvamında bir hamur olana kadar yoğurun.

Üstünü nemli bezle örtüp 30 dakika bekletin.

Muhallebiyi hazırlamak için şeker, nişasta, süt ve unu kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan aldıktan sonra tereyağı ekleyin.

İyice karıştırdıktan sonra ılınmaya alın.

Hamuru rahatça açabilmek için un ve nişastayı karıp, hamurdan kopardığınız ceviz büyüklüğündeki parçaları bu karışıma bulayarak baklava yufkası inceliğinde açın. 

Boyutlarını tepsinize göre ayarlayın.  

Her bir yufkayı bir bez üzerine sererek havalandırın.

Ilınmış muhallebiyi mikserde çırpın.

Kalan tereyağını eritip ılıtın.

Fırın tepsinizi yağlayın ve 20 yufkayı üst üste serdikten sonra muhallebinin tamamını dökün.

Kalan 20 yufkayı da üzerine serip, baklava dilimi şeklinde dilimleyin.

Kalan ılıttığınız tereyağını üzerinde gezdirin.

Bu tatlı hamurunu ısıtılmış fırında 175 derecede 45 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınızda sıcakken üzerine pudra şekerini serpin.

Dilerseniz üzerine reçel dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...