GeriSalata Tarifleri Lahana salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lahana salatası tarifi

Lahana salatası tarifi

Lahana kış aylarının en önemli sebzelerinden. Moru ayrı beyazı ayrı lezzetli olan lahana, yemeklerin yanı sıra salata ve turşularda da çok keyifli oluyor. Hürriyet Lezizz yazarı Şef Yıldız Öz Samaha sizin için nefis bir tarif hazırladı. Turşu ile salata arası olan bu tarifi herkes mutlaka denemeli. Afiyet olsun...

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım beyaz lahana
  • 1 adet kırmızı lahana
  • 1 adet taze rezene
  • 4 adet rendelenmiş sarımsak
  • 1 bardak sirke
  • 5 adet rendelenmiş havuç
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Lahana salatası tarifi Nasıl yapılır?

Lahanaları güzelce yıkayın ve ortadan dört ayrı parçaya bölerek yanlamasına şeritler halinde doğrayın.

Rezeneyi ikiye bölüp şeritler halinde doğrayın.

Havuçları robottan geçirerek hazır hale getirin.

Doğradığınız bütün malzemeleri büyükçe bir kaba alarak üzerine ezdiğiniz sarımsakları ekleyin.

Sirke, şeker ve tuzu ekleyerek güzelce karıştırın.

Hazırladığınız malzemeleri kavanoza yerleştirirken boşluk kalmaması adına elinizle bastırın ve bu şekilde hepsini yerleştirin.

Son olarak kalan suyu ekleyerek kavanozun kapağını kapatın.

Serin ve ışık almayacak bir yerde muhafaza edin.

Suyunu iyice saldığı zaman bu turşuyu hemen tüketebilirsiniz.

Servis ederken mutlaka üzerine zeytinyağ ve limon ekleyip tüketin.

Bu malzemeler tam 3 litrelik kavanoz içindir. Afiyet olsun...