GeriEt Yemeği Tarifleri Kuzu kol sarma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuzu kol sarma tarifi

Kuzu kol sarma tarifi
Abone Olgoogle-news

Et yemeklerini sevenler bilirler ki Türk mutfağının tarihsel olarak en önemli et yemekleri kuzuyla yapılanlardır. Kuzunun birçok farklı kullanımı olduğu gibi, baharatlar ve sebzelerle lezzetlenmiş sarması da nefis olur. Sizin için MasterChef'te kaptanlar düellosunda yarışmacılara ter döktüren kuzu kol sarma tarifini hazırladık. Beğenmeyen olacağını sanmıyoruz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kuzu kol
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ekmek içi
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber

İç harcı için:

  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 8-10 adet mantar
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Pişirmek için:

  • Kuzu gömleği

Kuzu kol sarma tarifi Nasıl yapılır?

Ekmek içini çekin.

Maydanozları ince ince doğrayın ve sarımsakları ezin.

Bir kasede kekik, maydanoz, sarımsak, ekmek içi, zeytinyağı ve yoğurdu karıştırın.

Etin kemiklerini ve fazla yağını ayıklayın.

Üzerine biber salçası ve tuz sürün.

İsterseniz kırmızı biber de ekleyebilirsiniz.

Daha sonra hazırladığınız harcı etin üzerine yayıp üzerini streç filmle sarın ve marine olması için buzdolabına kaldırın.

İç harcı için sebzeleri jülyen doğrayın.

Tereyağını tavada kızdırıp önce soğanları tavaya alın.

Ardından havuçları ve patatesleri, son olarak da mantarları ekleyin ve soteleyin.

Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Marine ettiğiniz etin üzerindeki sosu sıyırıp alın.

Etin bir kenarına üzerine hazırladığınız sebzeli harcı yerleştirin.

Eti rulo şeklinde sarın ve bir ip ile güzelce bağlayın.

Ruloyu tavada mühürleyin.

Gömleğin üzerindeki fazla yağı bıçakla sıyırın.

Ardından mühürlediğiniz eti iplerini kesip gömleğe sıkıca sarın.

Dışını yeniden iple sarın ve önceden 200 derecede ısıttığınız fırına verin.

Kızaran kuzu kol sarmayı dilimleyip servis edin. Afiyet olsun…

AYVA BEĞENDİ TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

Nar Soslu Dana Kaburga | Mucize Lezzetler