GeriTavuk Yemeği Tarifleri Kuskuslu saray tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuskuslu saray tava tarifi

Kuskuslu saray tava tarifi
Abone Olgoogle-news

Kuskus aslında bir tür makarna ama görüntüsü ve pişirme yöntemi itibarıyla kuskusla yapılan yemekleri pilav kategorisine sokuyoruz genellikle. Kuskusla farklı lezzetler yaratmak isteyenler için bir öneri: Kuskuslu saray tava. Tavuğun ve kuskusun nefis bir beraberliği olan kuskuslu saray tavayı mutlaka denemelisiniz.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı kuskus
  • 6 adet piliç baget
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 10 adet kuru kayısı
  • 10 adet kuru erik
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Kuskuslu saray tava tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları derin bir kaseye alıp üzerine baharatları ekleyin.

Elinizle harmanlayarak tavukların baharatları güzelce çekmesini sağlayın.

Soğanlar ile kayısı ve erikleri küp küp doğrayın.

Sıvı yağı kızdırıp tavukların her tarafını yağda kızartın.

Tencereden tavukları alıp tereyağını ilave edin.

Soğanları ve meyveleri tencereye ekleyip 10 dakika kadar kavurun.

Kuskusu da ekleyip 2 dakika daha soteledikten sonra tavukları kuskusların üzerine yerleştirin.

Malzemenin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edip kapağını kapatın ve pilav gibi pişirin.

Tavuklarınız çıtır çıtır olsun isterseniz yemeğinizi fırına dayanıklı bir kapta 160 derecede 10 dakika fırınlayabilirsiniz.