Kuru kayısılı pasta tarifi

Yapımı hem kolay hem de lezzetli olan bu pasta tarifine bayılacaksınız! Üstelik içinde 1 gram şeker olmadığına da inanamayacaksınız çünkü bütün tadını kayısı ve üzümden alıyor. Tarçın aromasıyla da lezzeti tamamlanan bu pastayı gönül rahatlığıyla çocuklarınıza da yedirebilirsiniz.

Kuru kayısılı pasta tarifiKuru kayısılı pasta tarifiKuru kayısılı pasta tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
  • 100 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı süt

İç malzemesi:

  • 2 su bardağı kuru kayısı
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın
Nasıl Yapılır
  1. Hamur Hazırlığı:
    Yoğurma kabına un, dövülmüş fındık, tereyağı, süt ve unu koyun. Malzemeleri iyice karıştırarak bir hamur elde edin. Hamuru 30 dakika dinlendirin.
  2. İç Harcın Hazırlanması:
    Tencereye ince doğranmış kayısı, rendelenmiş portakal kabuğu ve 1 bardak suyu ekleyin. Malzemeleri orta ateşte 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra çatalla ezin ve içine tarçın ve üzümü ekleyip karıştırın.
  3. Böreğin Yapımı:
    Hazırladığınız hamurdan 2 eşit parça koparın. Kalıbın tabanına bir parçayı yayın ve iç harcı üzerine yerleştirin. Diğer parçayı da kenarlara bastırarak harcın üzerine kapatın. Üzerine 2 yemek kaşığı süt sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  4. Servis:
    Fırından çıkan böreği dilimleyerek servis yapın.
  5. Afiyet Olsun! 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ515 kcal
ŞEKER10 g
YAĞ25 g
PROTEİN11 g