GeriMutfak Tüyoları Kurban etlerini saklarken dikkat etmeniz gerekenler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kurban etlerini saklarken dikkat etmeniz gerekenler

Kurban etlerini saklarken dikkat etmeniz gerekenler

Kurban Bayramı yaklaşırken en önemli konuların başında eti doğru saklama konusu geliyor. İşte dikkat etmeniz gerekenler...

Kurban Bayramı'na çok az bir süre kala, kurban etlerinin nasıl doğru bir şekilde saklanacağı merak edilen konuların başında geliyor. Etin sağlıklı ve taze bir şekilde tüketilebilmesi için saklama kurallarına uymak çok önemli. Böylece etin ömrü de uzuyor ve lezzetinde bir kayıp olmuyor. İşte eti saklarken dikkat etmeniz gerekenler...

Etlerinizi Dinlendirin

Özellikle Kurban Bayramı sonrasında etlerinizi saklayacaksanız uymanız gereken bazı kurallar var. Öncelikle etlerinizi kurban kesilir kesilmez ambalajlara doldurmamalı, buzdolabında birkaç gün dinlendirmelisiniz. 

Dolabın En Soğuk Bölümüne Koyun

Etin olabildiğince soğuk bir ortamda saklanması gerekiyor. Eğer evinizde derin dondurucu varsa burada muhafaza etmek çok doğru olacaktır. Sadece buzdolabı sahibiyseniz, etinizi dolabınızın buzluk kısmına koyabilirsiniz. Sıcaklığın 0 ile 4 derece olması yeterli olacaktır.

Kurban etlerini saklarken dikkat etmeniz gerekenler

Sıcak Ortamlardan Uzak Tutun

Dondurulmuş etleri tüketmeden önce çözülmesi için sıcak su ya da kaloriferin üzerine koymak gibi yöntemler ne yazık ki oldukça yaygın fakat yanlış. Etin kendi kendine çözülmesi daha sağlıklı ve lezzetli bir tüketim için doğru yöntemdir.

Paketlemeye Dikkat

Etlerinizi saklarken, paketlerin üst üste konulmaması gerekiyor. Etin ilk konulduğu ambalajın içinde saklanması da önemli bir etken. Özellikle kasaptan ya da marketten aldığınız eti dolaba koymadan önce farklı bir kaba aktarmak, etin ömrünü kısaltan detaylar arasında yer alıyor. Paketleme aşamasında en uygun malzeme de yağlı kağıt.

Kurban etlerini saklarken dikkat etmeniz gerekenler

Satın Alma Gününe Dikkat

Eğer marketten veya kasaptan aldıysanız, etinizin raf ömrünü göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Ciğer, böbrek, beyin gibi kısımları satın alma gününden itibaren buzdolabında 1 ya da 2 gün, derin dondurucuda 3-4 ay boyunca saklayabilirsiniz. Biftek, but, kanat gibi kısımlar buzdolabında 3-5 gün, dondurucuda 9 ay boyunca saklanabilir. Kuşbaşı etler ise buzdolabında en fazla 2 gün saklandıktan sonra tüketilmelidir. Dondurucuda ise 6 ay boyunca saklanabilir.

Pişmiş etlerinizi saklamak isterseniz de buzdolabında 3-4 gün bulundurabilir ve derin dondurucuya atarak 2-3 ay taze bir şekilde tüketebilirsiniz.

Satın aldığınız etlerin son kullanma tarihine mutlaka dikkat etmelisiniz. Isıya dayanıklı olan torbalarda korumalı ve ambalaj, paketleme gibi tarihleri bulunmayan etleri de satın almamalısınız.

VE İŞTE NEFİS BİR ET YEMEĞİ TARİFİ: ISPANAK PÜRELİ BİFTEK

False