GeriEt Yemeği Tarifleri Kurban etinden kavurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kurban etinden kavurma tarifi

Kurban etinden kavurma tarifi

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala en çok merak edilenler arasında lezzetli bir kavurmayı nasıl yapacağınız vardır şüphesiz. Kurban Bayramı’nın olmazsa olmazı kavurma, kalabalık aile yemeklerinizi süsleyecek. Kurban eti olması kavurmaya ayrı bir lezzet katıyor, belki de kalabalık sofralar o lezzetin ta kendisi…Peki kurban etinden kavurma nasıl yapılır?

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Kekik

Kurban etinden kavurma tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir tavaya kuşbaşı doğranmış etleri koyun.

Etler suyunu salana kadar yüksek ateşte kavurun.

Suyunu saldığında 1 su bardağı suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın.

Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.

Ocaktan almaya yakın tuzunu ve kekiği de ekleyin.

Bayram sofranızı şenlendirecek kavurmanız hazır.

Afiyet olsun.